Детска ясла

Група "Морски кончета"

Възраст 2 – 3 години

Добре дошли в стаята на „Морските кончета“! 

Просто ни се доверете.....

Ние уважаваме родителите като основни и най-важни хора в живота на детето.

Нашата цел е да допълним вашата роля, като позволим на децата да се чувстват сигурни и да се забавляват, когато са при нас.

Класната стая на „Морските кончета“ ще предостави много възможности за развитие на вашето дете. Те ще започнат да развиват своите независими умения, като например да се научат да използват чаша, да ядат с прибори и да спазват определен етикет на масата.

Тази класна стая е с различни кътове по интереси и е изпълнена с енергия. В тази възраст малките деца започват да искат повече независимост, но във всеки един момент могат да променят мнението си и да поискат да бъдат прегърнати и да бъдат малки отново. Ние с удоволствие го правим и наистина се наслаждаваме на работата си, като се радваме да работим с тях и да гледаме как израстват.


Учебна програма
Дейностите ще включват кратки кръгови занимания, много танци и музикални ритми, залъгалки и римушки, сензорни дейности, творчески игри, пъзели, рисуване с пастели и акварел. Освен това децата ще започнат да учат и разбират социалните взаимодействия и да изразяват собствените си емоционални потребности. Децата ще излизат навън, когато времето позволява, за да се наслаждават на природата и на спортно-развлекателните дейности.

Разполагаме с определено място и за семейни снимки. Моля, донесете няколко снимки, които детето ви да вижда през деня. Снимките са чудесна възможност за малките деца и за учителите, които ще ги използват в заниманията по езиково развитие. Това също ще помогне да ги развеселят, когато те се натъжат.


Общуване
Добрата комуникация е много важна и ние ще направим всичко възможно, за да Ви информираме периодично за развитието на вашето дете.

Има седмичен план за заниманията, който се публикува във фоайето. Снимките на децата се публикуват в сайта или в социалната мрежа, както и на табло в детската градина.


Моля, уведомете ни за състоянието на детето при пристигане. Колко добре спа снощи? Дали се храни добре? Какво е неговото настроение? Всички тези неща са важни за нас и ни помагат да работим по-добре, откликвайки на неговите нужди.

Моля, не се колебайте да се обадите по телефона, ако имате някакви въпроси или притеснения.

Памперси
Смяната на памперси се планират на всеки 2-3 часа през целия ден. Разбира се, при нужда веднага ще ги сменим. Междувременно ние приучваме децата да използват и тоалетната.


Списък на вещите за децата
• Памперси (етикетирани)
• Кърпички
• Крем против подсичане
• Пижамка
• Допълнителни дрешки: чорапи, бельо, панталонки, блузки (по 3 от всеки)
(Моля, маркирайте с името на вашето дете)
Пижамките и вещите на децата се връщат вкъщи в петък и ще трябва да бъдат върнати в понеделник сутринта. Моля, проверете чантичката на детето и попълнете, ако е необходимо.

И още за стаята...

Всяка учебна стая е специално проектирана, за да отговори на нуждите на малките деца. Ние предлагаме опит, който предизвиква и подкрепя когнитивното, езиковото, социалното, емоционалното, физическото и творческото развитие на всяко дете. По време на деня в кръговите занимания всяко дете има възможности да създава, да изследва околната среда, да развива персонални умения за взаимодействие и да усвоява практически умения и концепции за решаване на проблеми.

Членовете на персонала са изключително позитивни и сърдечни. Те подкрепят и откликват на индивидуалните потребности на всяко дете.

Очакваме Ви!