Детска ясла

Група "Охлювчета"

Възраст 12 м – 24 м

Добре дошли в стаята на Охлювчетата!
Просто ни се доверете.....


Ние уважаваме родителите като основни и най-важни хора в живота на детето. Нашата цел е да допълним вашата роля, като позволим на децата да се чувстват сигурни и да се забавляват, когато са при нас.


Преходът към детската ясла може да бъде труден за някои деца и родители! Чувствайте се свободни да говорите с нас, преди детето Ви да започне.
В онези моменти, когато ви липсва малкото момче / момиче и желаете малкото ви дете да е точно до вас, обадете ни се! Ще се радваме да ви кажем как преминава денят му!

Какво трябва да донесете първия ден?

    Пелени и кърпички /означени с името на детето/
    Крем против подсичане /означен с името на детето/
Допълнителни дрехи: три комплекта бельо, чорапи и външно облекло за ежедневни разходки, шапка против слънце.

Как преминава денят на детето?

Малките деца обикновено определят своето собствено темпо. Те показват кога са гладни или искат да спят. Всъщност най-вероятно Вие го знаете най-добре! Ето защо ви молим за цялата тази добра информация! Колко какво обичат да ядат? Колко често? Какви са техните особености? Как заспиват?

Има обаче някои дневни процедури, които са постоянни, например ....
    Обикновено излизаме на сутрешна разходка в двора всеки ден, ако времето позволява.
    Всяко дете спи в своето собствено легло. Ако има нужда, ние ще го приспим на ръце, а след това то ще бъде сложено в леглото си.
    Пелените се проверяват и / или се сменят на всеки два до три часа. Разбира се, ако се налага, се сменят незабавно.    

Храната се сервира в следните часове:
        Закуска около 9: 00 -9: 30 часа
        Обяд около 11: 30 -12: 30 ч
        Закуска около 15: 00 -15: 30 ч
Тихо време 12:30 -15: 00 ч. (и чудесна възможност за сън за малките деца)

Ако Вашето дете е само до обяд при нас, ще Ви молим да се съобразите с нашия режим.

Нашата мисия
Стараем се да създадем домашна атмосфера, спокойствие и уют.
Ние се стремим всяко дете да се чувства обичано и подкрепяно. Всяко дете трябва да знае и да чувства, че е важна част от нашата група!

Даваме на всяко дете индивидуално внимание. Всеки път, когато имаме свободна минута, разговаряме с децата индивидуално, играем различни игри с тях.
Ние също така учим децата как да играят не само самостоятелно, но и със своите приятели. Всяко дете има свободно време да избере с какво и как да играе.

Нашите учители и възпитатели работят по предварително планирани занятия. Всяка седмица имаме нова тема. Ние се съсредоточаваме върху основните области на развитие на детето /развитие на езика, двигателните умения и сетивата, музика и ритмика и др./

Ние правим много снимки, така че Вие не само да четете за това, което правим, но и да го видите! Понякога тези снимки се публикуват в сайта ни или на страницата ни в социалната мрежа, а някои снимки ние също използваме за портфолиото на детето в детската градина.

Какво можете да направите за нас като родители?

Споделяйте с нас, когато пристигнете сутринта или когато вземете детето си в края на деня! Какво беше настроението след детската градина? Как премина нощният сън? Забелязвате ли нещо ново или вълнуващо?
Ще ни помогнете много, ако етикетирате всички вещи на вашето дете, особено връхни дрехи, пижамки, пуловерчета и шапки! .... Благодарим Ви!

От време на време ние разчитаме на родителите да донесат материали, книжки, играчки или украса за нашата стая. Може да поискаме неща като семейни снимки или кутии за обувки или да поискаме от децата да донесат любимата си играчка, шапка или нещо друго.

Пижамките и личните вещи се връщат вкъщи в петък и ще трябва да бъдат върнати в понеделник сутринта. Моля, проверете чантичката на детето и попълнете с нови вещи, ако е необходимо.

И още за стаята...

Всяка учебна стая е специално проектирана, за да отговори на нуждите на малките деца. Ние предлагаме опит, който предизвиква и подкрепя когнитивното, езиковото, социалното, емоционалното, физическото и творческото развитие на всяко дете. По време на деня в кръговите занимания всяко дете има възможности да създава, да изследва околната среда, да развива персонални умения за взаимодействие и да усвоява практически умения и концепции за решаване на проблеми.

Членовете на персонала са изключително позитивни и сърдечни. Те подкрепят и откликват на индивидуалните потребности на всяко дете.

Очакваме Ви!