Детска ясла

Групата на най-малките

Възраст 12 м – 24 м

Ние уважаваме родителите като основни и най-важни хора в живота на детето. Нашата цел е да допълним вашата роля, като позволим на децата да се чувстват сигурни и да се забавляват, когато са при нас.Преходът към детската ясла може да бъде труден за някои деца и родители! Чувствайте се свободни да говорите с нас, преди детето Ви да започне.

В  моментите, когато ви липсва малкото Ви дете , обадете ни се! Ще се радваме да ви кажем как преминава денят му!


Какво трябва да донесете първия ден?
Памперси и кърпички /означени с името на детето/
Допълнителни дрехи:   бельо, чорапки, комплект дрешки, шапка против слънце.

Как преминава денят на детето?
Малките деца обикновено определят своето собствено темпо. Те показват кога са гладни или искат да спят. Всъщност  Вие го знаете най-добре! Ето защо ви молим за цялата тази  полезна  информация! 

Има  някои моменти в дневния режим, които са постоянни:
Обикновено излизаме на сутрешна разходка в двора всеки ден / ако времето позволява/.
Пелените се проверяват и / или се сменят на всеки два до три часа. Ако се налага, се сменят незабавно.   

Храната се сервира в следните часове:

  • Закуска:  9: 00 -9: 30 ч.
  • Обяд: 12: 00 -12: 30 ч 
  • Закуска : 15: 30 -16: 00 ч.

 

Тихо време 12:30 -15: 30 ч. (и чудесна възможност за сън за малките деца)

Ако Вашето дете е само до обяд при нас, ще Ви молим да се съобразите с нашия режим.

Нашата мисия
Стараем се да създадем домашна атмосфера, спокойствие и уют.
Стремим се всяко дете да се чувства обичано и подкрепяно.
Даваме на всяко дете индивидуално внимание.
Учим децата как да играят не само самостоятелно, но и със своите приятели. Всяко дете може да избере с какво и как да играе.

Нашите учители и възпитатели работят по предварително планирани занятия. Всяка седмица имаме нова тема. Ние се съсредоточаваме върху основните области на развитие на детето /развитие на езика, двигателните умения и сетивата, музика и ритмика и др./

Ние предлагаме опит, който предизвиква и подкрепя когнитивното, езиковото, социалното, емоционалното, физическото и творческото развитие на всяко дете. По време на деня в кръговите занимания всяко дете има възможности да създава, да изследва околната среда, да развива персонални умения за взаимодействие и да усвоява практически умения и концепции за решаване на проблеми.

Какво можете да направите за нас като родители?

Споделяйте с нас, когато пристигнете сутринта или когато вземете детето си в края на деня! Какво беше настроението след детската градина? Как премина нощният сън? Забелязвате ли нещо ново или вълнуващо?
Ще ни помогнете много, ако етикетирате всички вещи на вашето дете, особено връхни дрехи, пижамки, пуловерчета и шапки! .... Благодарим Ви!

Пижамките и личните вещи се връщат вкъщи в петък и ще трябва да бъдат върнати в понеделник сутринта. Моля, проверете чантичката на детето и попълнете с нови вещи, ако е необходимо.